Kalkschimmel Nagels

Kalkschimmelnagels verhelpen

Medische laserbehandeling, wij werken met de medische Longpulse YAG laser.

Uw voeten moeten net als de rest van het lichaam ook verzorgd worden anders kunnen er problemen ontstaan bv kalk en schimmelnagels en hoe ont sierlijk en vooral pijnlijk is dit? Niet meer in de schoenen passen omdat de nagels te hoog en dik zijn…of ontstoken en ingegroeide nagels door deze aandoening…laat ze behandelen met de medische laser en reken af met bacterie die dit veroorzaakt.

Heeft u kalk of schimmelnagel problemen en wilt u een medische laser behandeling ? Vermeld dit bij het maken van uw afspraak.

Medische Laser behandeling uit Amerika voor kalk/schimmelnagels dat kan bij Shaveless

De enige werkende manier om van uw kalk/schimmel nagels af te komen op handen en voeten is met een medische laserbehandeling. Dit is een laserbehandeling met minimale risico’s en maximale lange termijn resultaten.

Hoe verwijder ik kalknagels?

De laser behandelt de schimmelnagels van binnen uit en en richt zich op deze manier op de schimmels die zich diep onder het nagelbed bevinden.

Eerst wordt de harde buitenkant van de schimmelsporen gebroken en het gebied onder het nagelbed verwarmd. Daarna worden de ongewenste micro-organismen onschadelijk gemaakt. Zo krijgt u een superieure behandeling van de schimmelnagel met een lang effectief eindresultaat.

Deze kalk/schimmel nagel laserbehandeling heeft zich in Amerika al bewezen en nu kunt u bij ons van deze aandoening afkomen. Waarschijnlijk heeft u net als vele anderen, alle middelen, medicijnen en kuurtjes al geprobeerd zonder enig succes.

Vanaf nu kunt u weer aan andere dingen gaan denken, want afhankelijk hoe besmet uw kalk/schimmel nagels zijn kunt u vanaf nu in 3 behandelingen in kuur verband van uw kalk/schimmel nagels af zijn, hooguit bij een erg besmette nagel is een 4de behandeling nodig.

Symptomen van een kalknagel:

Een kalk/schimmelnagel ziet er niet prettig uit. Het begint meestal met een verkleurd deel in het hoekje van de nagel en verspreidt zich langzaam naar de nagelriem. De zichtbare veranderingen aan de nagel bij een kalk/schimmelnagel zijn gemakkelijk te herkennen:

  • Verdikking
  • Verkleuring – wit, geel en/of bruin
  • Broosheid – nagel kan afbreken
  • Schilferigheid
  • Misvorming van de nagel
  • Ontstekingen

Er zijn verschillende vormen van kalk/schimmelnagels. De meest voorkomende vorm is, die waarbij de infectie begint bij de nagelrand en zich uitbreidt in de richting van de nagelriem.
Dit gebeurt niet bij andere nagelproblemen.

Hoe krijg ik het?

Via andere schimmel infecties zoals zwemmerseczeem. Een kalk/schimmelnagel ontwikkelt zich vaak uit zwemmerseczeem, een schimmelinfectie aan de huid.
Als deze infectie niet tijdig word behandeld kan de schimmelinfectie zich verder verspreiden naar de nagels.
Dit is moeilijker te behandelen dan de schimmel aan de huid omdat de schimmel doordringt in de diepere lagen van de nagel.

In vochtige openbare ruimtes zoals een sportschool of zwembad.
De schimmel die een kalk/schimmelnagel veroorzaken, leven in warme, vochtige omgevingen.
Daarom kun je geïnfecteerd raken in openbare, vochtige ruimtes zoals sauna’s, sportscholen, openbare douches of zwembaden.

Via opgelopen letsel aan de nagel bv door beklemming met je nagel of een slag met de hamer of een stoot tegen de tafel loop je al letsel op. Het gebeurt dan vaak dat de nagel loslaat van het nagelbed, hoe groter deel er loslaat des te groter het gebied waar schimmels zich kunnen nestelen en binnendringen.

Via besmette gezinsleden met een schimmelinfectie. De kans is groot dat je ook besmet raakt in de douche, lakens enz.

Bij diabetes
Diabetici hebben bijna drie keer zoveel kans op een kalk/schimmelnagel als mensen zonder diabetes.
Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar het verband tussen kalk/schimmelnagels en diabetische voetzweren, is het zeker wel mogelijk dat de vatbaarheid voor het ene probleem samenhangt met de andere klacht.

Andere oorzaken zijn:

  • Een afwijkende zuurgraad van de huid.
  • Het niet goed afdrogen van de voeten na het baden of sporten.
  • Een verminderde afweer.

Een infectie met schimmels die kalk/schimmelnagels veroorzaken, komt vaker voor aan de teennagels dan aan de vingernagels, omdat teennagels vaak zijn opgesloten in de donkere, warme en vochtige binnenkant van je schoenen – een ideale plek voor schimmels om te gedijen.

Een andere oorzaak kan zijn dat er minder bloed naar de tenen stroomt dan naar de vingers.
Daarom is het voor het afweersysteem moeilijker de infectie op te sporen en te bestrijden.

Wie lopen er risico?

Kalk/schimmelnagel komt vaker voor bij oudere volwassenen. De oorzaken zijn onder meer een verminderde bloedsomloop en een langere blootstelling aan schimmels. Omdat nagels in de loop der jaren trager gaan groeien en dikker worden, worden ze vatbaarder voor infecties.

Een kalk/schimmelnagel is het meest voorkomende probleem aan de voeten. De toename van dit probleem kan te wijten zijn aan het dragen van te krappe schoenen en een toenemend gebruik van gemeenschappelijke ruimtes zoals kleedkamers en sauna’s.

Waarom zou deze laser behandeling wel werken?

De medicijnen van uw huisarts om bestrijding van onychomycosis of wel schimmel nagels tegen te gaan werken in de meeste gevallen niet of nauwelijks dit omdat deze medicijnkuur meerdere maanden gebruikt dient te worden. Echter is dit medisch niet haalbaar, omdat u deze kuur maar eenmalig kunt gebruiken, dit in verband dat er zeer veel nevenwerkingen bij komen kijken zoals moeheid, zure oprispingen, smaakverlies, lichte buikkrampen, hartkloppingen, leverproblemen ect. ect.

De bekende stiften, oliën, zalfjes, grootmoeders recepten werken vaak helemaal niet of nauwelijks omdat deze infectie zich onder de nagel bevind en niet goed kan doordringen in de nagel.

De medische laserbehandeling die momenteel beschikbaar is, kan diep tot onder het besmette gebied doordringen en met de laserstraal de schimmel deactiveren.

Waar kan ik op rekenen tijdens en na de behandeling?

Tijdens en na de behandeling gaat uw nagel warm aanvoelen dit is een normaal verschijnsel en een teken dat de behandeling volgens plan verloopt, zodra u aangeeft dat het te warm word stoppen we en gaan we naar de volgende kalknagel en herhalen dit nog een aantal keer afhankelijk van de ernst van uw besmetting.

De weken/maanden na de behandeling zal uw nagel uit gaan groeien tot een weer gezonde nagel. Echter duurt het doorgaans 7 tot 9 maanden om een volledig nieuwe nagel te krijgen.

Na 10 weken ziet men vaak al de eerste gezonde verschijnselen.

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen in zitten?

Wij werken in kuur verband van 3 medische behandelingen met tijdsbestek van 6 weken te doen voor optimaal resultaat.
Bij een erg besmette teen kan een 4de behandeling noodzakelijk zijn.

Prijzen:

Zie prijslijst

 

Meer weten over Kalkschimmelnagel?