Carboxytherapie

Wat is Carboxytherapie en hoe werkt het?

Co2 Carboxy therapie is uiterst populair onder de sterren en beroemdheden.
Het helpt de huid met een diepe hydratatie en de natuurlijke productie van zuurstof te stimuleren.

Co2 Carboxy staat voor kooldioxide (CO2), dit is een onzichtbaar, geurloos gas dat we dagelijks inademen en in het menselijk lichaam vrijkomt bij verbrandingsprocessen.

De werkende stof dringt diep in de huid, waarbij de bloedvaten worden geactiveerd en de huid optimaal wordt gevoed. De huid is na de eerste behandeling direct al frisser, helderder van kleur, gladder en elastischer. Wallen onder de ogen verminderen, gezichtspieren verstevigen, rosacea en vasculaire veranderingen kunnen verminderen. Deze behandeling is een sensatie om mee te maken met prachtige resultaten.

Waarvoor is de CO2 Carboxy behandeling geschikt?

⦁ Liften van gelaat/ hals/ decolleté
⦁ Liften en verminderen van vlekken op de handen
⦁ Verminderen donkere kringen en wallen rondom ogen
⦁ Verminderen fijne lijntjes en rimpels
⦁ Verkleinen van poriën en grove huidstructuur
⦁ Bleken van pigmentvlekken
⦁ Vervagen van littekens en striae

De CO2 Carboxy behandeling

Tijdens de behandeling wordt een gel op de huid aangebracht en over deze gel heen wordt een masker aangebracht.

(Dit betreft dus uitwendige carboxy therapie en geen injecteerbare carboxy die bij een cosmetisch arts word gedaan)

Deze gel reageert op de huid en brengt het zuurstofproces van de huid op gang.
Het masker voorkomt verdamping en zorgt zo dat de CO2 maximaal in de huid kan doordringen.

Hierbij kan een licht tintelend en prikkelend gevoel ontstaan op de huid.
Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan.

Dit is een normale reactie die ontstaat door het Bohr Effect, waarbij grote hoeveelheid CO2 de zuurstofdruk en de algehele bloedcirculatie verhoogd.
U zult meer roodheid zien op de delen met een slechtere circulatie van de vloeistoffen.

Wat gebeurt er nu eigenlijk?

Tijdens het masker maken rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij, waardoor de huid zich sneller vernieuwt. De cellen functioneren beter waardoor de elastine- en collageenproductie wordt gestimuleerd. Om deze celstofwisseling goed te laten verlopen is een goede doorbloeding van de huid erg belangrijk.

De behandeling bestaat uit een unieke CO2-gel en een speciaal vliesmasker waarmee de gel wordt geactiveerd. De gel produceert ontelbare CO2-gasbubbels die op de huid uiteenspatten. Het siliconen masker voorkomt dat het gas verdampt en direct de huid indringt. Het resultaat is een snelle effectieve opname van CO2 diep in de huid, waar het wordt omgezet in energie en zuurstof aantrekt. Dit heet in vaktermen het Bohr-effect.

Carboxy therapie is absoluut veilig voor de gevoelige en/of probleem-huid omdat de gel een kalmerende en genezende werking heeft.

De behandeling is geschikt voor alle huidtypen, jonge of rijpe huid, en voor zowel vrouwen als mannen. De behandeling is zeer effectief bij het verminderen van zwellingen, acne en post-acne.

De voordelen van de CO2 Carboxy behandeling:

⦁ Voorziet de huid van zuurstof
⦁ Kan 365 dagen in het jaar worden uitgevoerd
⦁ Zichtbaar resultaat na de eerste behandeling
⦁ Geen bijwerkingen
⦁ Geen herstelperiode

Resultaten van de behandeling

CO2 Carboxy is een effectieve methode als het gaat om de aanpak van huidveroudering. Het versterkt collageen en elastine. Het is een echte huidverbetering die je er jaren jonger uit kan laten zien.

Een CO2 Carboxy behandeling heeft verschillende cosmetische voordelen. De structuur van de huid wordt verbeterd waardoor de huid gladder wordt en rimpels zichtbaar afnemen.

De behandeling zorgt tevens voor een herstel van het immuunsysteem. Ook als ontstekingsremmende behandeling voor bijvoorbeeld acne en rosacea is Carboxy therapie effectief. Carboxy vernieuwd de huidstructuur en het natuurlijke vochtgehalte van de huid wordt verbeterd.

Contra indicatie:

De behandeling is niet aan te raden bij mensen met:

⦁ Ernstige hartfalen
⦁ Acute embolie
⦁ Onbehandelde hoge bloeddruk
⦁ Koorts
⦁ Nierfalen
⦁ Bloedstollings problemen

Advies

Ons advies is om de behandeling in een kuurverband te volgen. Afhankelijk van de beoogde resultaten zijn ongeveer 4 behandelingen nodig om het gewenste effect te behalen. De behandeling kan per 1 of 2 weken plaatsvinden.

Het effect van Carboxy-Therapie werkt cumulatief. Dit betekend dat bij elke opeenvolgende behandeling de resultaten beter worden dan de behandeling daarvoor.

De verbetering van de huid hangt uiteraard niet alleen af van het effect van de behandeling zelf, maar ook van de levensstijl en verdere nazorg van de huid.

.

Prijzen Carboxy-Therapie :

Losse behandeling  65,-

Meer weten over de Carboxy?