Laser ontharen

Definitief/permanent laser ontharen Nijmegen

Voor het definitief/permanent laser ontharen in Nijmegen bent u bij Shaveless aan het juiste adres.

Wij laseren met op dit moment de nieuwste techniek laser, de DIODE ICE Laser! 

Naast deze nieuwste techniek gebruik ik ook nog de SHR laser.

 • Wij hebben de triple wave Diode en deze werkt met 3 golflengtes
 • Golflengte Alexandrite 755nm pakt lichte en dunne haartjes aan
 • Golflengte Diodelaser 810nm pakt donkere haartjes aan
 • Golflengte ND:YAG laser 1064nm voor donkere haartjes en getinte huid
 • Huidtype 5, echt donkere mensen met dit type huid behandelen wij hier niet omdat wij niet het gewenste resultaat behalen zoals overal wel word beweerd.

Naast deze nieuwste techniek gebruik ik ook nog de SHR laser.

 

 

Heeft u last van haargroei op plekken waar u dit liever niet heeft?

Heeft u ook genoeg van iedere dag scheren, pijnlijke harsbehandelingen en dure crèmes die veel beloven, maar weinig doen?

Dan is het definitief/permanent laser ontharen met de DIODE ICE laser ontharingsmethode een uitkomst.

Zelfs met dikke en stugge haren kan worden afgerekend met uitzondering van grijze haren.
Het werkt snel en is zeer effectief.

Met slechts een aantal behandelingen bent u op een veilige, verantwoorde en pijnloze manier verlost van ongewenste haargroei.

Waarom nog scheren en harsen als u nu kunt overstappen op deze revolutionaire methode van duurzaam laser ontharen! Steeds meer mensen geven hieraan de voorkeur.

Bij ons kunnen vrouwen en  mannen behandeld worden.

Ontharen is al duizenden jaren oud

Sinds eeuwen zijn vrouwen bezig met ontharingsmethoden.

In de tijd van de Farao’s werd reeds beschreven hoe vrouwen hun benen, oksels en schaamstreek met een emulsie van suiker onthaarden.

In de zeventiger jaren werd ontdekt dat laserlicht, gebruikt voor de behandeling van bloedvaten, haarvermindering kan veroorzaken.

Als bijwerking van de behandeling constateerde men een afname van de haargroei.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de Diode laser de beste behandelresultaten geeft voor definitieve ontharing.

(Helaas werken wij niet op de zeer donkere huid omdat wij niet het gewenste resultaat behalen zoals overal wel word beweerd)

Verschil van Diode en IPL

Verschil van Diode en IPL is dat in tegenstelling tot het licht dat gebruikt wordt bij IPL- behandelingen heeft laserlicht één golflengte, waardoor met een hoger vermogen ook de dieper gelegen haarwortels bereikt kunnen worden. De belangrijkste kenmerken van laserlicht zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie.

De lasers die gebruikt worden voor definitief ontharen hebben een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels. In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie af.

De korte energieafgifte is net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien.

Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de Diode laserenergie.

 

De behandeling

Voor de behandeling

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel.

1 a 2 dagen voor de behandeling zorgvuldig scheren (afhankelijk van de haargroei). Haartjes dienen tijdens de behandeling bij voorkeur tussen 0.5 mm lengte te hebben voor de geleiding naar de haarwortel.

Tijdens de DIODE ICE laser behandeling

De behandelingen zijn over het algemeen vrijwel pijnloos. Wel kunt u kleine prikjes voelen op de huid.

In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie af. De korte energieafgifte is net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien.

Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra gekoeld beschermd tijdens het vrijkomen van de Diode laserenergie. Dat maakt dat ontharen met een DIODE laser vrijwel pijnloos is.

De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlak.

Het effect

Het effect ziet u na ongeveer 2 weken, dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. U ziet dan wat kale plekken.

U weet dan dat de kuur bij u aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan.

Tussen de behandelingen

Tissen de behandelingen zit vier tot zes weken tussen, voor goede resultaten zult u hieraan moeten voldoen.

U mag uitgaan van 80% tot 90% haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch, wij bieden daarom ook geen garantie daarop. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in de puberteit of in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. U heeft enkel af en toe een onderhoudsbeurtje nodig.

Korte uitleg haargroei fases

Het haar groeit in 3 verschillende fases:

1. De anagene fase

De anagene fase is de groeifase

2. De katagene fase

Tijdens de katagenefase komen haargroei en pigmentvorming tot stilstand en de haar wordt slechts boven de haarfollikel uitgeschoven.

3. De telogene fase

Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden: dat zijn de haren in de anagene fase. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

Voor een optimaal resultaat zullen er gemiddeld 8 behandelingen nodig zijn.
(maar dit verschilt per persoon, hoeveelheid haren, hormonen of huids- en haarkleur en leeftijd)

Voorzorgsmaatregelen

 • Vanaf 1 maand voor de behandeling niet meer harsen of epileren. U mag wel scheren of knippen.
 • De dag voor de behandeling niet scrubben
 • 2 weken vooraf geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.
 • Het is belangrijk dat u niet onder de zonnebank bent geweest en heeft liggen zonnebaden 3 dagen vooraf van de behandeling, dan is de huid vaak nog lichtelijk rood en is de kans op verbranding door de behandeling aanwezig. (Maar dit is per persoon verschillend, ieder mens reageert anders. Ook je levensstijl en hormonen spelen hierbij een rol, wij geven daarom ook geen garantie op de behandeling.)
 • 1 a 2 dagen voor de behandeling zorgvuldig scheren (afhankelijk van de haargroei).
 • Haartjes dienen tijdens de behandeling bij voorkeur tussen 0.5 mm lengte te hebben.
 • Draag geen make-up (gezichtsbehandeling) of deodorant (oksel behandeling) dat kan lichte verbranding geven, u kunt zich niet uitgebreid schoonwassen hier waardoor niet alle make up verwijderd zal worden, zorg dat de behandelgebieden schoon zijn als u de salon binnen komt.
 • Tussen de behandelingen zit vier tot zes weken tussen, voor goede resultaten zult u hieraan moeten voldoen.

Prijzen duurzaam laser ontharen in Nijmegen

De prijs per behandeling Zie prijslijst

Bij Shaveless helpen wij u met zorg en veel plezier van uw ongewenste haartjes af.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op 06 17 666 808 of een mailtje sturen naar marion@shaveless.nl.

Op sommige momenten zijn wij in behandeling en kunnen wij de telefoon niet direct beantwoorden.

Laat gerust een bericht achter of stuur een whatsapp, waarna wij u zo gauw mogelijk terugbellen of appen.

 

Meer weten over Laser Ontharen behandeling?