Nazorg

NAZORG Tattoo verwijdering Shaveless

Wat kan je verwachten?

Elke huid reageert anders. Er zijn mensen die geen enkele na-reactie hebben en mensen die een lichte of sterke na-reactie hebben. Het is vooraf niet in te schatten hoe jouw huid zal reageren. Je bent zelf voor 50% verantwoordelijk voor het eind resultaat. Wanneer je de nazorg instructies en aanwijzingen nauwgezet opvolgt hoef je nergens bang voor te zijn.

Wij willen je wel wijzen op alle tijdelijke en permanente risico’s en geven geen garanties op behandelingen of eindresultaat.
Gebruik van ALHYDRAN Barrier Repair Care versneld het huidherstel bij huidklachten door laserbehandeling, verkrijgbaar bij de apotheek.
De huid wordt bij een laserbehandeling (gecontroleerd) beschadigd. Daardoor kunnen huidklachten ontstaan, zoals:

  • Frictieblaren
  • Korstjes
  • Rode of roze huid
  • Lichte zwelling van de huid
  • Branderig gevoel (zoals zonverbranding)
  • Droge huid
  • Jeuk
  • Een trekkerig gevoel (strakke of gespannen huid)

Vermijd ten alle tijden zonlicht en zonnebank, anders goed afplakken of sunblocker SPF 50 gebruiken tot de huid weer hersteld is.

Zwelling en een branderig gevoel
Na de behandeling kan dit tussen de 2 uur en 24 uur aanhouden. Na koelen met een Ice Pack helpt dit sterk te verminderen en niet heet douchen of badderen.

Bloeduitstorting
Je kan meteen na de behandeling of in de dagen erna last krijgen van een bloeduitstorting. De huid kan er in sommige gevallen erg onrustig (rood & paars) uitzien. Zeker wanneer je aspirine hebt gebruikt, bloed verdunners neemt of alcohol hebt gedronken voor je behandeling. Geen zorg: alles wat je ziet trekt vanzelf weer weg en je ziet er niets van.

Schilferen & vervellen
Je tatoeage kan gaan schilferen of vervellen. Korstjes Je kunt korstjes krijgen na de behandeling. Alles verdwijnt zonder littekens of pigment verlies zolang je niet aan de korstjes krabt en de nazorg instructies strikt naleeft. Ps: Niet zwemmen of naar de sauna als je een korstje hebt, tot de huid weer volledig is hersteld.

Jeuk
Het behandelde gebied kan behoorlijk gaan jeuken. Het spreekt voor zich dat je niet moet krabben wanneer je korstjes of blaartjes hebt. Anders kan je daar littekentjes aan over houden.

Puntbloedinkjes
Heel soms krijgt iemand puntbloedinkjes. Dit worden vaak kleine korstjes en verdwijnen vanzelf weer. Uiteraard niet aan de korstjes krabben, want dan kan je wel degelijk littekens krijgen. Plak er voor het slapen altijd een pleistertje overheen, om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.

Blaren
Je kan blaren krijgen. Schrik niet! Het ziet er enger uit dan het is. Je bent absoluut niet verbrand, je hebt namelijk een frictie blaar. Vergelijkbaar met een blaar op je voet. Je houdt er geen littekens aan over, wanneer je de nazorg instructies nauwgezet volgt. Even wachten tot de blaar is ingedroogd en een korstje is geworden. Plak evt een pleister over de blaar en verwijder de pleister pas na het douchen, daarna voorzichtig droogdeppen en absoluut niet droogwrijven! Ps: Niet zwemmen of naar de sauna wanneer je een blaar hebt en douche of badder niet heet, tot de huid weer is hersteld.

Grijze (blauwe) waas rondom tattoo
Elk lichaam reageert anders. Zo komt het voor dat de inkt zich niet alleen laat afbreken en afvoeren door de lymfe en je bloedbaan, maar dat de inktdeeltjes ook in je kleine haarvaatjes onder de huid gaan zitten. De plek kan gewoon gelazerd worden, waarna een deel in de bloedbaan zal worden opgenomen. Het deel wat alsnog in de haarvaatjes achterblijft verdwijnt uiteindelijk ook, maar de duur daarvan varieert tussen de 3 maanden en 3 jaar. Er is helaas niets wat dit proces kan versnellen. Wanneer je stopt met laseren zal dit proces pas gaan werken.

Witte plekjes
Je kan witte plekjes krijgen na het laseren. Deze trekken in bijna alle gevallen vanzelf weg. Het herstel van de huid blijft per persoon verschillend. Bij de een is met 3 maanden weer volledig hersteld, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij het 3 jaar heeft geduurd. Belangrijk is dat je wacht met het nemen van een volgende behandeling tot je huid volledig hersteld is. Elke dag blijven smeren met Alhydran is dan een must. Daglicht en zon helpt goed bij het herstel, maar verzorg de tattoo wel consequent met SPF 30 of hoger.

Donkere plekjes
Sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hyperpigmentatie. Deze houden na een wondje een donker vlekje over. Als je dat hebt is de kans groot dat je na het laseren donkere plekjes over houdt. De keus is in dat geval aan jou; als je je tattoo laat laseren hou er rekening mee dat je donkere plekjes over kan houden. Advies: smeer goed met SPF 50 tijdens zonnen.

Mocht het toch gebeuren dat er een ontsteking ontstaat raadpleeg de huisarts.